En god opskrift på oksekødssuppe til vinen

En god opskrift på oksekødssuppe til vinen

Vintertid er suppetid. Og der findes både gode vegetar og kødsupper. Du kan altid lade dig inspirere af en god opskrift på oksekødssuppe. Mon ikke de fleste af os har et dejligt minde om, da suppegryden stod på komfuret i timevis, og kogte det lækre oksekød til oksekødsuppen hjemme hos bedstemor. Der findes mange gode opskrifter på den kraftige suppe, som helst skal koges på rigeligt af kød. Rester af kødet kan spises dagen efter. Når du skal koge en god oksekødssuppe, er det vigtigt, at der er noget fedt på kødet. Fedtet er med til at give suppen kraft og smag. Her følger min opskrift på oksekødssuppe: I en rigelig stor gryde og med rigeligt vand, koger du 2 kg bryst/spidsbryst/tyndbov og 2 kg ben eller 2 kg oksetværreb. Du kan med fordel koge 1 kg okseben med også. Herefter gør du 3 porrer, 1 lille knoldselleri, 4 gulerødder, 1-2 persillerødder, 1 stort løg og et bundt persille klar. Det hvide fra porrerne, de 2 af gulerødderne og halvdelen af persillerødderne gemmes til senere, mens resten koges sammen med kødet og 1-2 hele kryddernelliker , 1 kvist timian og 20 peberkorn. Bring det hele langsomt i kog, og skum det, når det koger. Suppen skal koge 3-4 timer. Efter ca. 2,5 times kogetid er bryst og bov mørt og tages op af gryden. Når resten af kødet er mørt og suppen har kogt 3-4 timer, sier du den i et dørslag. Lad herefter suppen koge yderligere ind, og smag den til med salt. Skær de gemte urter i passende stykker, og blancher dem i letsaltet vand i et par minutter. Herefter koger du dem møre i suppen. Kom gerne strimler eller tern af suppekødet i suppen inden servering, eller server det ved siden af.

(Visited 23 times, 1 visits today)