Den danske madkultur i nyere tid

Den danske madkultur i nyere tid

Hvad er det første, der falder dig ind, når du tænker på dansk madkultur? Lad mig gætte; brun sovs, kartofler, flæskesteg og Cottage en god cheap NFL jerseys gang hjemmerørt is til dessert. Det er efterhånden blevet billedet på dansk mad. Hvem kender ikke de gamle forsamlingshuse rundt om i landet, hvor duften af tarteletter stadig sidder i de mønstrede tapeter og de slidte plankegulve? Men det havde jo sin charme. For det er en stor del af vores danske, folkelige madarv. Det var dengang, mad blev tilberedt i store, tunge støbejernsgryder af erfarne og dygtige kogekoner. Det var før, maden blev til ”fusionskunst”. Det var før, det blev moderne at spise mad for nydelsens skyld. Nuvel, selvfølgelig satte man, til en 60-års fødselsdag ?llens i 1959, pris på en god og velsmagende middag. Men man vidste også, at for ikke særlig mange år siden, var levestandarten betydeligt lavere. Især under krigen var Cleveland Browns jerseys ressourcerne knappe. Derfor satte man taknemmeligt pris på hvert enkelt måltid, man fik. Der var kort sagt ikke plads til at tænke i fusions-æstetiske baner. En kogekone wholesale MLB jerseys ville dengang have korset sig over Nomas menu, f.eks. Hvis vi snakker madkultur fra før 1960’erne, er én ting meget tydelig; den er stadig ”oprindelig” og internationalt uberørt. Dog sker der det, at der i slut 50’erne og frem, kommer en strømning fra Amerika, som forplanter sig i hele den danske livsstil. Vi elskede USA! For alt hvad det indebar. Dette forplantede sig også i cheap NFL jerseys maden, hvor ting som ”milkshakes” pludseligt blev tilgængelige for borgerskabets unge mennesker. De havde råd til det. Op gennem 60’erne sker der for alvor noget med selve maden. Bl.a. introduceres makaroni og pasta til de danske Garden køkkener. Det var en tendens, der virkelig tog sin tid at forplante sig, men da det endelig skete – ja, så wholesale NFL jerseys skete det også i mange hjem! Gennem 70’ernes skøre årti ændredes samfundsstrømninger overalt i Europa radikalt. Det kom også til udtryk i køkkener, som kvinderne pludselig fik travlt med at komme væk fra og ud på arbejdsmarkedet. Det gav pludselig plads til et opgør med de traditionelle, danske madvaner, og skabte Different grobund for det bolo køkken, forex vi netop ser i dag. Et internationalt og varieret køkken med nordiske rødder.

(Visited 199 times, 1 visits today)