Jeg gjorde en opdagelse…

Jeg gjorde en opdagelse…

…Så sent som her til aften. Jeg havde et par gode venner på besøg til en aften i mormor-madens tegn. Det er 2. aften i rækken. Sidste gang var ikke hos mig… da fik vi gammeldags, grydestegt kylling. Lidt af en kunst, faktisk! Men i aften stod den på en klassiker, som jeg er sikker på, jeg var den eneste, voksne dansker, som aldrig havde smagt. Mørbradgryde! Jeg blev virkelig positivt overrasket. Jeg havde oprindeligt troet, det var en kedelig, gullash-lignende sammenkogt ret uden sjæl… men jeg skal da lige love for, at jeg blev klogere! Retten består jo nærmest ikke af andet end KØD! Bund solidt kød! Bacon, pølser og – selvfølgelig – mørbrad! Alt sammen i en sovs af fløde, tomatpuré, paprika og løg… til at give smag. En sådan gryderet kan både serveres med kartoffelmos og ris, men da undertegnede ikke har den største fidus til kartoffelmus, blev det de gode, gamle Parboiled ris, som fik æren af at blive spist!

Så her kommer dommen: 3,5 ud af 5 stjerner

Kritik: Tungtvejende og mangel på ordentlig garniture, en smule for meget kød.

Ros: Utroligt velsmagende sovs, går sig særdeles godt sammen med risene.

Kan anbefales.. dog ikke til flere dage ad gangen – det er den simpelthen for tung i maven til!

Mørbradgryden...

(Visited 212 times, 1 visits today)